BExP-topcollege ‘Branding: Art or Science’

By 10 december 2018BLOG

Binnen de hedendaagse branding discipline kunnen we verschillende denkrichtingen onderscheiden. Eén van de meest bekende is die van de Australische marketinghoogleraar Byron Sharp. Zijn visie komt er kortweg op neer dat merken en marktsegmentatie er nauwelijks toe doen en dat het vooral om fysieke beschikbaarheid, concurrentie tussen categorieën en massamarketing gaat. Het gedachtengoed is gebaseerd op wetmatigheden in ons koopgedrag die volgens Sharp voor duizenden merken in tientallen industrieën gelden.

Een andere denkrichting die veel aanhangers heeft, is die van de (eveneens) Australische marketingprofessor Mark Ritson. Ritson is ervan overtuigd dat je van marketing geen wetenschap kunt maken en hij heeft een rotsvast geloof in de heilige drie-eenheid van marketing: segmentatie, targeting en positionering. In Ritson’s optiek moeten merken zich meer dan ooit focussen op relevante differentiatie om uiteindelijk gekocht te worden door de consument.

In het eerstvolgende BExP-topcollege van het IBBD op woensdag 6 februari delen en bediscussiëren twee absolute topsprekers uit beide marketing denkrichtingen hun inspirerende visies: Prof. dr. Roland van der Vorst (FreedomLab en TU Delft) en Wiemer Snijders MSc MA (The Commercial Works). Kortom, een topcollege dat je als marketingprofessional niet mag missen!

Hier lees je er meer over.